Dagbesteding

Een prettige invulling van de dag!

De Blije Borgh biedt vele activiteiten op het gebied van dagbesteding. Zo kunt u altijd terecht in één van onze ontmoetingscentra voor gezelligheid gecombineerd met een maaltijd, een kopje koffie of activiteiten. Naast deze laagdrempelige voorzieningen bieden wij ook op drie locaties een vorm van dagbesteding aan die zich richt op mensen die wat meer zorg nodig hebben. Deze zorg kan zich uitstrekken van lichamelijke zorg tot zorg aan mensen met lichte tot zwaardere geheugenproblematiek.

Het doel van deze intensievere vormen van dagbesteding is om u in contact te brengen met andere mensen en uw eventuele mantelzorger te ondersteunen.

U kunt bij ons gesprekken voeren  met medebezoekers, de krant lezen, spelletjes doen, muziek luisteren en nog meer. Er staan regelmatig uitstapjes op het programma en er is een plek waar u heerlijk buiten kunt zitten.

Ook wordt voor uw maaltijd en drankjes gezorgd. U wordt begeleid door een vaste ploeg professionele medewerkers die ondersteund worden door vrijwilligers en werken volgens een met u opgesteld zorgplan. Er is intensief contact met uw mantelzorger. Waar nodig schakelen wij een behandelaar in. Onze eigen bus haalt en brengt u.