Bewoners van De Blije Borgh achter de ..... orchideeën

In De Blije Borgh zitten de ouderen dankzij Altronic ICT en Telecom en het createam van het Inspire2livechoir op Valentijnsdag niet achter de geraniums, maar achter de orchideeën. Daarnaast ontvangt het RadboudMC een mooie donatie voor hun onderzoek tegen darmkanker. Een mooi voorbeeld van hoe sociaal ondernemen op meerdere manieren zijn vruchten afwerpt.

Het Createam Crea, Actief tegen Kanker verzorgt al jaren als onderdeel van het Inspire2livechoir vele en uiteenlopende acties om geld op te halen voor de kankerbestrijding. Elk jaar kiest het koor een nieuw goed doel dat aan het einde van dat jaar een flinke donatie kan verwachten voor hun strijd tegen kanker. Dit jaar is dat het darmkankeronderzoek van het RadboudMC. De actie dit keer? Orchideeën voor Valentijnsdag waarbij meer dan de helft van de opbrengst naar het goede doel gaat.

“De planten gingen in de losse verkoop”, vertelt Adrie van Es van het Createam, “Maar we wilden ook graag op deze dag van de liefde alle bewoners van De Blije Borgh een Valentijsorchidee geven. Daarvoor moesten we op zoek naar een sponsor.” En die vonden ze al snel in Altronic ICT en Telecom. “Wij verzorgen al jaren alle telecomzaken in De Blije Borgh en zijn erg betrokken bij de bewoners”, zeggen de directeuren van Altronic Sjoerd Swart en Gert de Jong. “Toen we hoorden dat het createam een sponsor zocht, hebben we daarom direct toegezegd. We hebben sociaal ondernemen hoog in het vaandel staan. Op deze manier kunnen we als Ambachts bedrijf iets leuks doen voor inwoners en daarnaast ook nog een goed doel steunen. Een win-win-win situatie dus!”

Ook de bewoners van kleinschalig wonen Sophiastaete kunnen een orchidee van Altronic verwachten.

De bewoners van Locatie De Ijsvogel van de Swinhove Groep in Zwijndrecht kregen allemaal deze valentijnsverrassing door donaties van particulieren.

Crea, Actief tegen Kanker maakt zich inmiddels alweer op voor de volgende activiteit, namelijk de paasactie. Door de verkoop van tulbanden, luxe chocolade, paaseieren en gewone eieren hopen zij nog meer geld op te halen voor het RadboudMC. Wil je hieraan graag bijdragen of wil je meer informatie? Mail dan naar crea.actieftegenkanker.adrie@outlook.com. Leuk (en lekker vooral!) voor jezelf, maar net zo leuk om weg te geven. Ook bedrijven kunnen hier leuke attenties voor hun personeel of klanten aanvragen. Want zoals de heren van Altronic al zeiden: “Sociaal ondernemen loont!”

En de bewoners van De Blije Borgh? Die zetten inmiddels allemaal vrolijk de blommechies binnen!