Feestelijke winterweek

Het “Winterfeest” is inmiddels traditie in De Blije Borgh. Ooit ontstaan vanuit de gedachte om bewoners door de louwmaanden heen te helpen en gesponsord door tafelaars van de Ronde Tafel. Nog nooit is een feest zó welkom geweest als in deze periode…….We hebben gekeken naar wat wél mogelijk is in deze tijd en hebben de bewoners laten genieten van een week waarin “Koning Winter” centraal staat.

Het winterthema is doorgevoerd in de maaltijden, de activiteiten, de kleding van medewerkers en de decoratie op de afdelingen. Gedurende de week had elke afdeling zijn eigen feestelijke Winterweekprogramma en zijn activiteiten georganiseerd, aangepast op interesse en conditie van de bewoner. Allemaal volgens Coronaprotocol.

Topper van deze week was het rijden in een arrenslee. Vele ritten heeft de arrenslee gemaakt, voortgetrokken door de paarden Doutzen en Amando. Wat een geweldige paarden! Doutzen en Amando verstaan hun vak: elke inzittende van de arrenslee een plezierige rit bezorgen.

De arrenslee heeft gedurende deze week veel kilometers gemaakt. Ritjes met extra emotionele lading zijn ook gereden: “Alstublieft naar het huis van mijn echtgenoot, naar het huis waar ik vroeger heb gewoond, enz.”.

Frappant is de menselijke geest. Daar waar namen van medewerkers lastig te onthouden zijn, was het lezen van de paardennamen in het Winterfeest-boekje voldoende om ze te onthouden en de paarden met eigen naam aan te spreken. Daar waar het optillen van de voeten om een broek aan te trekken vaak lastig is, wordt een drie–treeds trapje van de arrenslee nu soepel opgestapt. Buitenlucht werd niet alleen uitbundig geïnhaleerd, maar ook “geproefd”. Het was heerlijk om buiten te zijn! Wel een beetje fris, maar daar wist iemand een oplossing voor: “Mogen de raampjes alstublieft dicht? “Het is hier wat fris” 😉