Nieuwe maatregelen na persconferentie van 13-10-20

Nieuwe maatregelen voor De Blije Borgh en locaties
Tijdens de landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van 13 oktober jongstleden, zijn nieuwe maatregelen afgekondigd. Deze maatregelen hebben gevolgen voor ons allemaal. Hieronder kunt u lezen welke gevolgen dit heeft voor De Blije Borgh en haar locaties.

Vanaf 14 oktober zijn de ontmoetingscentra en restaurants van al onze locaties gesloten. U kunt hier dus niet terecht voor een kop koffie of het gebruiken van een maaltijd. Nuttigt u dagelijks een maaltijd in restaurant van De Blije Borgh, Emmastaete en Sophiastaete? Dan zullen wij de maaltijd naar uw woning brengen.
In het geval u gebruikmaakt van onze maaltijdservice, dan verandert er verder niets.
Interesse om gebruik te maken van onze maaltijdservice?  Dan kunt u tussen 08.00 en 12.00 uur contact opnemen met De Blije Borgh op telefoonnummer 078 – 681 33 55.

De volgende maatregelen zijn verder van kracht:
1) Bezoek in de eigen woning is dagelijks mogelijk van 9.00 – 20.30 uur en beperkt tot maximaal 2 bezoekers per keer. Dit aantal is exclusief kinderen tot en met 12 jaar. Daarnaast geldt, zoals aangekondigd in de persconferentie, een dringend advies om maximaal één keer per dag op bezoek te gaan of bezoek te ontvangen. Wij vragen u dringend dit advies op te volgen. Bij palliatieve bewoners wordt het aantal bezoekers in overleg met de Specialist Ouderengeneeskunde of manager van de betreffende afdeling afgestemd.
2) Desinfecteer uw handen bij binnenkomst en vertrek.
3) Draag een mondkapje! Het gebruik van een mondkapje tijdens bezoek is verplicht. Het mondkapje zet u alleen af als u zit én 1,5 meter afstand kunt bewaren van andere personen. U draagt een chirurgisch mondkapje.
4) Registreer uw bezoek bij de receptie en bij afwezigheid van de receptie op de afdeling zelf. Bij Kleinschalig Wonen Sophiastaete kan in de woning geregistreerd worden. Gegevens worden 2 weken bewaard en dan vernietigd.
5) Houd minimaal 1,5 meter afstand van medebezoekers, medewerkers, vrijwilligers, bewoners en cliënten. Volg de aangegeven looproutes en maak met maximaal 2 personen tegelijk gebruik van de lift.
6) Loop niet onnodig rond door onze locaties.
7) Kom en ontvang geen bezoek als u griep- en verkoudheidsklachten heeft.
8) Wanneer u op vakantie bent geweest in een risicogebied met code rood of oranje, kom dan 2 weken niet op bezoek.

Wij snappen dat bovenstaande maatregelen ingrijpend zijn. Wij doen dit uit voorzorg voor uw naaste, uzelf, cliënten en bewoners en medewerkers en vrijwilligers.
Ons doel is, besmetting bij u en anderen te voorkomen. Maar ook om bezoek binnen onze locaties mogelijk te houden. Wij vragen uw medewerking en begrip hiervoor.

Klik hier voor een up-to-date overzicht van besmettingen bij cliënten en bewoners binnen De Blije Borgh en haar locaties.