Scheurkalender: Een bemoediging voor elke dag

De scheurkalender 2023 ‘Een bemoediging voor elke dag’, is tot stand gekomen in samenwerking tussen twaalf geestelijk verzorgers. Deze scheurkalender in groot lettertype, staat voor elke dag een bemoediging. De kalender is bedoeld om ouderen een alternatief te bieden voor het Bijbels dagboekje. Dankzij het goed leesbare lettertype kan een brede doelgroep de dag beginnen of eindigen met herkenbare teksten uit het Woord van God. Elke maand heeft een thema zoals hoop, liefde, vertrouwen, blijdschap, geloof, verzoening, vergeving en rechtvaardigheid.

Elke maand verschijnen er nieuwe kleuren aan de horizon van deze kalender, met elke maand thema-afbeeldingen en liederen. De afbeeldingen komen uit de handreiding ‘Een trap naar de hemel’. Deze handreiking kun je gebruiken om in gesprek te gaan met ouderen over christelijke feestdagen en levensmomenten. De afbeeldingen zijn geschilderd door Marion Besemer, Grethe Bakker en
Anja Bruijkers – Koel.

De scheurkalender is op vrijdag 13 mei gelanceerd tijdens het minisymposium Menslievende Zorg in Hendrik-Ido-Ambacht. Vijf van de twaalf geestelijk verzorgers die aan de kalender meewerkte waren hierbij aanwezig: Ds. Erik Groeneveld, Ds. Maaike de Goei – Jansma, Pietie Kuper, Emile Boleij en Anja Bruijkers – Koel.

De scheurkalender is gesponsord door Stichting Blinden Belangen, Sint Lucia, Katholieke Belangen Blinden en Slechtzienden, Diakonie Hervormde Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, de Diakonie van Gereformeerde Kerk Open Hof te Hendrik-Ido-Ambacht en de Bijbelvereniging.

De scheurkalender kost 14,95 euro en is vanaf maandag 23 mei 2022 te bestellen op www.bijbelvereniging.nl. De kalender is ook te koop bij de lokale boekenwinkel.