De Han Hendriksetuin

De Emmatuin, een buitenruimte voor de bewoners van Emmastaete, is op 15 juli officieel geopend. De tuin werd geopend door wethouder Ralph Lafleur samen met Carlo Oostindie (directeur-bestuurder Rhiant) en de uit dienst tredende directeur/bestuurder Han Hendrikse.

In verband met alle coronamaatregelen was de opening klein maar fijn. De tuin was een langgekoesterde wens van de bewoners, want niet alle appartementen in Emmastaete zijn voorzien van een balkon. Bewoners misten dus een buitenruimte om even van de buitenlucht te genieten. Deze wens werd door de cliëntenraad van De Blije Borgh bij Rhiant aangedragen. Rhiant zag het belang van de buitenruimte voor de bewoners en wilde graag samen met de bewoners en De Blije Borgh deze tuin realiseren.

De Emmatuin is een mooie buitenruimte geworden aan de achterkant van Emmastaete (waar voorheen parkeerruimte was). De tuin is met stalen plantenbakken, houten frames en draadstaal met klimplanten ingericht en kan gebruikt worden voor diverse buitenactiviteiten.

Aan het einde van de opening werd Han nog verrast. Hij mocht namelijk de nieuwe naam van de tuin onthullen: de ‘Han Hendriksetuin’. Wat een mooi gebaar!!